COVID-19 – Важне информације о наставку пословања ИСС-а током ванредног стања
Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7541

Пријавите се!
 

Експерт ИСС-а именован за представника Источне Европе у ISO комитету за циркуларну економију

Као члан  неколико комисија за стандарде Института и као именовани представник земаља Источне Европе у CAG-у (Chair Advisory Group) у оквиру ISO/TC 323, Циркуларна економија, др Владица Чудић присуствовала је прошле недеље у Паризу првом састанку ове саветодавне групе. Поред ње, састанку су присуствовали и именовани чланови из Француске, Холандије, Јапана и Руанде, а овај састанак је био прилика да се размене искуства, као и да се размотре могућности проширења сарадње са представницима других земаља, да се утврде оквири и смернице за спровођење активности свих укључених организација како би се, што је могуће више, повећао допринос одрживом развоју.

 

Током овог састанка је разматран предлог стратешког плана рада ISO/TC 323, а истовремено је закључено и да је потребно проверити да ли се код свих предлога нових пројеката поклапају предлози за циљеве одрживог развоја.

 

Иначе, номиновани чланови су у обавези да у наредне три године дају предлоге за израду публикација, да промовишу употребу стандарда у оквиру ове радне групе и  да разматрају предлоге нових радних области. Представницу Института је, иначе, за ротирајућег члана интерним гласањем изабрала 61 земља чланица Комитета 323.