COVID-19 – Важне информације о наставку пословања ИСС-а током ванредног стања
Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7541

Пријавите се!
 

Срећна Нова година и божићни празници

 

Година која је на измаку је за Институт за стандардизацију Србије била испуњена бројним значајним активностима у којима смо, заједно са свима вама, учинили велике кораке у промовисању стандардизације и примене стандарда, јер је то нешто што, на крају, доприноси безбедности и сигурности свих нас.


Почев од отварања инфоцентара за стандарде у регионалним привредним коморама у шест градова Србије, преко интензивних едукативних активности у сарадњи са Чешком канцеларијом за стандарде, метрологију и испитивање, тим билдинга којим смо оснаживали заједнички дух нашег колектива, затим семинара посвећеног безбедности у здравству, до различитих радионица и обука за високошколске установе и чланове комисија за стандарде ИСС-а, стандардизација и стандарди су били тема бројних догађаја. Такође, били смо домаћини неколико заседања европских техничких комитета, као и неколико обука за запослене у државној управи чији је циљ био промовисање стандарда из области безбедности информација, као и менаџмента ризиком и техника процене ризика. Потом је уследио и најважнији догађај који је и изазвао највећу пажњу јавности – 85 година стандардизације на овим просторима, који је обележен под мотом „Живети као сав нормалан свет”. Не мању пажњу изазвало је и објављивање студије ИСС-а о грађевинском сектору у Србији, у сарадњи са чешким UNMZ-ом, крајем октобра. А за последње месеце ове године Институт је припремио три нова семинара намењена новим корисницима.


Будући да су у свим овим активностима велики подстицај Институту били наши корисници, пословни сарадници и партнери, крај године је прилика да се свима вама захвалимо за све предлоге, подршку, сугестије и целокупну сарадњу коју смо имали током 2019. године. Истовремено вам свима честитамо предстојеће новогодишње и божићне празнике, са жељом да вам 2020. година постави неке нове стандарде и донесе успехе за памћење!