Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7411

Пријавите се!
 

Велико интересовање за ЕМC и LVD семинар у Нишу

Нови семинар о електромагнетској компатибилности и електричној опреми ниског напона, у организацији Института за стандардизацију Србије (ИСС) и компаније „Квалитет а.д.”, који је јуче одржан у просторијама ове компаније у Нишу, изазвао је велико интересовање стручне јавности. Овом семинару је, наиме, присуствовало готово 40 учесника углавном из градова са југа земље, али и из централне Србије и Војводине. 


Семинар са темом „Електрична опрема ниског напона (LVD) и електромагнетска компатибилност (ЕМC): Примена прописа и стандарда (са демонстрацијом испитивања у лабораторији)” био је прилика да полазници чују искуства из вишегодишње примене Правилника и стандарда из области LVDа и ЕМC-а, које су презентовали Зоран Бакић, шеф групе у Сектору за квалитет и безбедност производа Министарства привреде и Драган Вуксановић, руководилац Сектора за електротехничку стандардизацију и информациони систем ИСС-а. Из угла именованог тела и тела за оцењивање усаглашености, искуство у примени ова два правилника пренео је Владимир Вукашиновић, директор Квалитета а.д.


Посебно занимљив сегмент семинара била је практична демонстрација испитивања производа у просторијама акредитоване лабораторије коју су омогућили Звонимир Вучковић, водећи инжењер Лабораторије за електричне апарате за домаћинство и Владан Радосављевић, водећи инжењер Лабораторије за ЕМC, Квалитет а.д.


Иначе, пријаве за овај семинар биле су попуњене већ недељу дана пре самог семинара, а уколико сте заинтересовани за овај семинар, програм семинара можете пронаћи на https://www.iss.rs/rs/pages/page_520.html и јавити се на iss-edukacija@iss.rs