Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7429

Пријавите се!
 

Најновији семинари у понуди ИСС-а

Услед великог интересовања наших корисника за нове објављене стандарде из области менаџмента енергијом и и менаџмента људским ресурсима, Институт за стандардизацију Србије је за крај ове године припремио два нова семинара из ових области, као и један специјализовани семинар о EMC-у и LVD-у који се одржава у сарадњи са Квалитетом а.д. Ниш.

 

Уколико се бавите пројектовањем, производњом и/или прометом производа на које се примењују правилници о EMC-у и о LVD-у, позивамо вас 10. децембра у Ниш на семинар: Електрична опрема ниског напона (LVD) и електромагнетска компатибилност (EMC): Примена прописа и стандарда (са демонстрацијом испитивања у лабораторији). Поред теоријског дела, за који ће бити задужени стручњаци из Министарства привреде и ИСС-а, семинар укључује практичне демонстрације испитивања производа од стране водећих инжењера у акредитованој лабораторији. Више информација можете наћи на: https://www.iss.rs/rs/pages/page_520.html.

 

Увод у систем менаџмента енергијом заснован на SRPS EN ISO 50001:2018 назив је семинара који се одржава 17. децембра. Намењен је свима који се баве питањем уштеде енергије у својим организацијама, нарочито ако планирају да уведу овај систем или су га недавно увели. Семинар ће приказати могућности за енергетску уштеду која директно доприноси повећању конкурентности организације. Такође ће бити представљени основни појмови и захтеви стандарда за систем менаџмента енергијом, као и користи које организација може имати од његове примене. Детаљније о овом семинару прочитајте на: https://www.iss.rs/rs/pages/page_519.html.

 

Трећи у овој групи семинара: „Meнаџмент људских ресурса – Стандарди серије SRPS ISO 30400“ одржава се 23. децембра, а намењен је стручњацима за људске ресурсе у свим организацијама и установама. За разлику од бројних семинара из области HR-a на тржишту, овај семинар ће полазницима пружити прилику да сазнају какве смернице нуде међународни стандарди у овој области и како бољим управљањем HR-ом унапредити пословање компаније. Наиме, недавно су објављена два српска стандарда из ове области, а на семинару ће стручњаци који су учествовали у њиховом доношењу детаљније објаснити захтеве ових стандарда и дати практичне примере њихове примене. Програм семинара се налази на: https://www.iss.rs/rs/pages/page_521.html.

 

Добро дошли у свет стандарда!