Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7429

Пријавите се!
 

Смернице за организовање великих градских догађаја

Након што је стандард за менаџмент одрживошћу догађаја ISO 20121, који је објављен и на српском језику (SRPS ISO 20121:2017), већ доживео своју примену у светски познатим догађајима попут Евровизије у Малмеу, Олимпијских игара у Лондону или музичког фестивала Balélec у Лозани, у припреми је још један стандард који ће градовима и те како помоћи у организацији великих догађаја.

 

Реч је, наиме, о стандарду ISO 22379, Security and resilience – Guidelines for hosting and organizing large citywide events, првом међународном стандарду који ће понудити смернице за организацију догађаја који захватају шире градско подручје.

 

Велики догађаји, поред тога што привлаче посетиоце и побољшавају економију града и земље, истовремено доносе и велике безбедносне ризике. Управо овај стандард ће корисницима – управи неког великог града, пружити експертизу и смернице у томе како управљати ризицима, јавном безбедошћу и континуитетом пружања услуга током трајања догађаја.

 

У изради овог стандарда учествују експерти који поседују и знање, али и искуство које су стицали и стичу у организацији догађаја попут Берлинског маратона, Олимпијских игара у Токију 2020, Зимских олимпијских игара 2022 и сл. Поред тога што ће стандард понудити најбољу светску праксу у организацији оваквих догађаја, он ће помоћи градовима да донесу одлуку и о томе да ли да буду домаћини неког догађаја или не јер ће им стандард помоћи да идентификују ризике и трошкове који прате догађај.

 

Подсећамо да стандард, пре него што се одлучите за његову куповину, можете прочитати у нашој стандардотеци или путем нове услуге ИСС-а – онлајн-читање стандарда (https://bit.ly/2DmtLoU).