Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7356

Пријавите се!
 

Бољом проценом до бољег управљања ризиком

Излазећи у сусрет потребама својих корисника, Институт за стандардизацију Србије је из области процене ризика организовао три семинара у периоду од 4. новембра до 4. децембра. Два су већ одржана, а трећи, дводневни, са темом „Технике процене ризика у складу са SRPS EN 31010:2011 (практична обука)”, биће одржан 3. и 4. децембра. Пријављивање је већ почело, а све информације можете наћи на следећој адреси: https://www.iss.rs/rs/pages/page_508.html.


Прошле недеље је у Институту одржан једнодневни семинар са овом темом, на којем су полазници имали прилику да од стручњака за област управљања ризиком стекну нова сазнања о софистициранијим методама и техникама за процену ризика, које омогућавају прецизнију процену ризика. Циљ семинара је био разумевање процене ризика у процесу управљања ризиком. 


Кроз примере и дискусију, предавачи др Драгана Макајић-Николић, са Факултета организационих наука, и мр Мирјана Мирковић-Ђорђевић, представник Института, говориле су о концепту процене ризика, прегледу техника за процену ризика, избору одговарајуће технике у зависности од циљева процене ризика, као и о техникама за утврђивање узрока и последица ризичних догађаја и техникама за утврђивање приоритета акција за спречавање ризичних догађаја.