Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7458

Пријавите се!
 

У Нишу одржана обука ИСС-а о примени еврокодова

После Београда и Новог Сада, Институт за стандардизацију Србије (ИСС) данас и јуче је, у сарадњи са Привредном комором Србије и Чешком канцеларијом за стандарде, метрологију и испитивање (UNMZ), организовао у Регионалној привредној комори у Нишу дводневни семинар из области грађевинарства, са темом: „Кључна питања примене и употребе еврокодова у области бетонских и армирано-бетонских конструкција”.

 

Семинар је отворио Радиша Кнежевић, руководилц Сектора за опште области стандардизације у ИСС-у, а након тога је Мирослав Хлопек, заменик председника UNMZ-а, представио Чешки програм за развој сарадње под називом „Подршка унапређењу и развоју сектора инфраструктуре квалитета Србије”, у оквиру којег је семинар одржан.

 

Циљ семинара је био да полазници прошире знања о принципима пројектовања према Еврокоду 2, о чему су говорили проф. Зоран Брујић, вандредни професор Факултета техничких наука у Новом Саду, и Јелена Скоковић, виши организатор за послове стандардизације у ИСС-у. Такође, више од 30 учесника имало је прилику да чује искуства Републике Чешке у примени еврокодова, њиховом законодавству у области грађевинарства, као и развоју друге генерације еврокодова, о чему је говорила Јана Маркова са Института Клокнер, чешки експерт.