Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7320

Пријавите се!
 

Примена стандарда у метрологији

 

У организацији Електротехничког факултета у Београду, од 25. до 27. октобра у Београду је одржан Семинар из мерно-аквизиционих система и Девето отворено такмичење у софтверски дизајнираној инструментацији. Семинару који је одржан првог дана у Свечаној сали Ректората Универзитета у Београду присуствовало је око стотину учесника, међу којима су били професори и студенти техничких факултета из земље и окружења, као и представници електроиндустрије, а један од предавача била је Снежана Лилић, организатор за послове стандардизације у Одељењу за електротехнику, телекомуникације и информационе технологије у Институту за стандардизацију Србије.

 

Презентацијом на тему „Имплементација стандарда у метрологији“, она је упознала присутне са основама стандардизације и метрологије и њиховом везом, наводећи најважније стандарде из ове области, а потом им је представила и сам Институт за стандардизацију Србије, наше активности и позвала их да се укључе у процес стандардизације у Србији.

 

Овај семинар, иначе, представља једну од активности међународног Еразмус пројекта "Innovative Teaching Approaches in development of Software Designed Instrumentation and its application in real-time systems - ITASDI", који је настао као последица такмичења покренутог пре девет година http://blsc.etf.rs/sr/ које је временом добило међународни карактер.