Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7320

Пријавите се!
 

Нови стандарди у области људских ресурса

Уколико запослени представљају највећу вредност неке компаније, стављање запослених у центар њених активности јесте рецепт за успех. Нова серија ISO стандарда из области менаџмента људских ресурса може да помогне не само да се унапреди процес запошљавања него и да се побољшањем управљања људским ресурсима унапреди и пословање целе компаније.

 

Управо из серије стандарда из ове области (ISO 30400) прошлог месеца је и Институт за стандардизацију Србије (ИСС) објавио два нова стандарда на српском/енглеском језику (двојезични): SRPS ISO 30400:2019, Менаџмент људских ресурса – Речник и SRPS ISO 30401:2019, Системи менаџмента знања – Захтеви. Првим стандардом се дефинишу термини који се користе у стандардима за менаџмент људских ресурса, а други пружа смернице за успостављање, примењивање, одржавање, преиспитивање и побољшавање ефективног система менаџмента у организацијама. Сви захтеви у овом документу применљиви су за било коју организацију, без обзира на њену врсту или величину, као и без обзира на производе и услуге које пружа.

 

Поред ових стандарда, преко наше ISO продавнице могу се купити и остали ISO стандарди из области управљања људским ресурсима, између осталог ISO 30405, ISO 30408 и ISO 30409. На веб-сајту ISO-а можете се информисати и о осталим стандардима из ове области https://bit.ly/3603zxi.

 

Иначе, у плану ИСС-а за следећу годину је и објављивање на српском језику стандарда ISO 30408, Менаџмент људских ресурса – Смернице за управљање људима.