Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7409

Пријавите се!
 

Сарадња ИСС-а и AZSTAND-a

Татјана Бојанић, директор Института за стандардизацију Србије (ИСС) и Намиг Тагијев, генерални директор Института за стандардизацију Азербејџана (AZSTAND), потписали су 4. октобра у просторијама ИСС-а у Београду Меморандум о разумевању. Како је предвиђено овим меморандумом, национална тела за стандардизацију Републике Србије и Азербејџана у наредном периоду унапредиће сарадњу у области стандардизације и размене стручног знања.

 

Потписаним меморандумом је предвиђено да ова два национална тела размењују информације о плановима развоја националних стандарда и пројеката, каталога националних стандарда, периодичних публикација и других докумената. Такође, представници тела за стандардизацију ове две земље сагласили су се и у вези са разменом знања и искуства из области оцењивања усаглашености, сертификације, као и стручних знања, а у наредном периоду сарађиваће и на пољу оганизације заједничких семинара и обука.

 

Истовремено, у Институту су том приликом и Александар Цинцар, директор Института за стандардизацију Босне и Херцеговине (ISBiH) и господин Тагијев, директор Института за стандардизацију Азербејџана, потписали меморандум о разумевању између националних тела те две земље. 
Потом су директорка ИСС-а, госпођа Бојанић и директор ISBiH-а, господин Цинцар, потписали уговор о пословно-техничкој сарадњи у области оцењивања усаглашености између ова два тела.