Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7404

Пријавите се!
 

Осма балканска конференција

Заједно са представницима тела за стандардизацију из десет земаља у региону, представници Института за стандардизацију Србије, Татјана Бојанић, директор, и Виолета Нешковић-Поповић и Драган Вуксановић, руководиоци сектора у Институту за стандардизацију Србије (ИСС), учествовали су ове недеље на Осмој балканској конференцији у Тивту.

 

Као и претходних година, и овогодишња Балканска конференција била је прилика да представници националних тела за стандардизацију размене искуства и добру праксу из различитих области стандардизације. Учесници су овом приликом разматрали питање сарадње националних тела за стандардизацију у региону у контексту заједничких пројеката, затим питање слободног кретања робе и стандарда, као и блиске сарадње са органима власти и малим и средњим предузећима. Такође, било је речи и о стратегији и развоју стандардизације у региону, као и о постизању финансијске стабилности националних тела за стандардизацију увођењем нових активности и услуга, о чему је, наводећи бројне примере нових услуга и активности Института за стандардизацију Србије, излагала је директорка ИСС-а.

 

Иначе, Балканској конференцији се сваке године придружује понека нова чланица из региона, а ове године су први пут учествовали представници тела за стандардизацију из Кипра.