Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7412

Пријавите се!
 

Семинар GDPR у здравству

У сарадњи са  Центром за анализу ризика и управљање кризама 20. јуна 2019. године успешно је реализован семинар на тему: „Усклађивање здравствених установа са Законом о заштити података о личности и предвиђене казне у случају непримењивања“. На овом семинару учествовало је више од 30 полазника из различитих здравствених установа из целе земље – руководиоци тих установа, као и запослени који ће се бавити пословима усклађивања са законском регулативом у области заштите података о личности.

 

Предавачи су били истакнути експерти који се баве применом прописа о заштити података о личности, као и функцијом инспекцијског надзора у овој области, а модератор семинара био је проф. др Зоран Кековић са Факултета Безбедности Универзитета у Београду.

 

На семинару је било речи о нормативном аспекту заштите података о личности, фактичком стању у овој области и изазовима које доноси примена прописа у овој области. Такође је указано на  случајеве кршења законских норми и регулативе о заштити личних података у здравству у нашој и другим земљама, а одговорено је и на питања полазника везана за  примену прописа.