Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7308

Пријавите се!
 

GDPR у здравству и образовним институцијама

Заштита података о личности представља све већи изазов, посебно након ступања на снагу нове европске регулативе и новог Закона о заштити података о личности. У сарадњи са Центром за анализу ризика и управљање кризама из Београда, Институт за стандардизацију Србије организује два семинара на тему заштите података о личности.

 

„Усклађивање здравствених установа са Законом о заштити података о личности и предвиђене казне у случају непримењивања закона” назив је семинара намењеног руководећим структурама у здравственим установама, стручном кадру на пословима усклађивања са законском регулативом у области заштите података о личности, као и одговорним лицима и службама у Министарству здравља РС. Термин одржавања је 20. јун 2019. године. Сви детаљи у вези са овим семинаром налазе се на следећем линку: https://www.iss.rs/rs/pages/page_495.html.

 

Недељу дана касније, 27. јуна, одржава се семинар „Усклађивање образовних установа са Законом о заштити података о личности и предвиђене казне у случају непримењивања закона”. Намењен је руководећим структурама у образовним установама Републике Србије, домовима ученика средњих школа, стручном кадру који се бави пословима усклађивања са законском регулативом у области заштите података о личности, као и одговорним лицима и службама у Министарству просвете, науке и технолошког развоја РС. Сви детаљи у вези са овим семинаром налазе се на следећем линку: https://www.iss.rs/rs/pages/page_496.html.

 

На овим семинарима ће се говорити о нормативном аспекту заштите података о личности, реалном стању у здравству, односно образовању, те о изазовима које доносе нови прописи.