Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7167

Пријавите се!
 

Нови стандард и још један семинар у области управљања ризиком

Губитак репутације или угрожавање позиције бренда, сајбер криминал, политички ризик, тероризам, само су неки од ризика са којима се данас суочавају организације широм света. Ризик је неодвојиви део пословања и мањих и већих организација и зато је суочавање са ризиком од суштинске важности за управљање организацијом на свим нивоима. Међутим, оно што је пре неколико година важило као добра пракса за управљање ризиком данас и није баш најпогодније услед нових врста ризика, па се међународни стандард који се односи на ову област често ревидира.

 

Институт за стандардизацију Србије је управо прошлог месеца објавио ново двојезично издање стандарда SRPS ISO 31000, Менаџмент ризиком – Смернице, који организацијама (без обзира на величину и врсту делатности) пружа заједнички приступ за управљање ризиком у свакој активности, укључујући и доношење одлука на свим нивоима.

 

У процесу управљања ризиком веома је важно разумевање улоге процене ризика, односно утврђивање могућности појављивања ризичних догађаја, као и њихових последица. Како би професионалцима који се баве проценом ризика, а и свима који се баве квалитетом, здрављем и безбедношћу на раду олакшао упознавање са методама и техникама за процену ризика, Институт поново, на захтев корисника, организује дводневни практични семинар у овој области. Интересовање за семинар је велико, али још увек можете да се пријавите. Реч је о семинару „Технике процене ризика у складу са SRPS EN 31010:2011 (практична обука)”, који се одржава 4. и 5. јуна. На овом семинару биће обрађене три најпознатије и најкоришћеније технике за процену ризика, а више о самом програму семинара, предавачима и условима учешћа можете прочитати на следећем линку: https://www.iss.rs/rs/pages/page_489.html.