Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7216

Пријавите се!
 

ИСС домаћин европских експерата за анализу воде

Након што је 2017. године постао пуноправни члан европских организација за стандардизацију CEN и CENELEC, Институт све чешће постаје домаћин састанака европских експерата у различитим областима. Током прошле године у Институту су успешно одржана три заседања техничких радних тела, са више од стотину учесника из Европе, а Институт је од данас до четвртка, 23. маја, домаћин још једног заседања, овог пута Техничког комитета CEN/TC 230 „Анализа воде”.

 

После речи добродошлице које је учесницима пожелео Радиша Кнежевић, руководилац Сектора за опште области стандардизације у ИСС-у, најпре је почело заседање радне групе CEN/TC 230/WG 2 (Координациона група за биолошке методе), којем присуствује око 20 експерата, представника националних тела за стандардизацију из десетак европских земаља, а планирана су још четири састанка радних група WG 2, WG 21 (Инвертебрати), WG 24 (Мониторинг популације риба) и WG 25 (Карактеристике водних тела), са укупно тридесетак учесника.

 

По завршетку састанака ових радних група, у четвртак ће бити одржано 35. пленарно заседање CEN/TC 230, чиме ће ово тродневно окупљање стручњака из области анализе воде бити и званично завршено.