Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7471

Пријавите се!
 

Радионица за студенте Београдске политехнике

У циљу едукације студената и промоције стандардизације, Институт за стандардизацију Србије је данас одржао семинар за студенте прве године Високе школе струковних студија – Београдске политехнике. Овај семинар представља реализацију једног од бројних уговора о пословно-техничкој сарадњи коју Институт има са високошколским установама како би будућим стручњацима омогућио да се што раније упознају са стандардизацијом и стандардима које ће касније у својим професијама и користити.

 

Након што су погледали корпоративни филм о ИСС-у, студенте је са улогом Института у међународној и европској стандардизацији упознала Љубица Петровић, руководилац Одељења за међународну сарадњу, информисање и пружање стручне помоћи. Потом је уследила прва радионица у којој су студенти имали прилику да и сами претражују информације о стандардима на веб-сајту ИСС-а, али и других међународних и европских тела за стандардизацију.

 

Затим су Јелена Божовић и Снежана Лилић, организатори за послове стандардизације у ИСС-у, говориле о томе на који начин представници ИСС-а учествују у раду међународних и европских техничких комитета, а потом су за присутне студенте организовале импровизацију неког састанка техничког комитета, у оквиру ког је наступила дебата два тима. Циљ ове дебате је био да студенти на практичном примеру виде како се постиже консензус у вези са одређеном темом и терминологијом у одређеној области.