Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7206

Пријавите се!
 

Декларација CEN-а и CENELEC-а „Стандардима градимо поверење”

 

 

 

У сусрет предстојећим европским изборима, који се одржавају од 23. до 26. маја, европска тела за стандардизацију  CEN и CENELEC објавили су јуче Декларацију „Стандардима градимо поверење”.

 

Циљ те декларације је да се истакне допринос који стандарди пружају у остваривању приоритета европске политике.

 

Европски стандарди које доносе CEN и CENELEC помажу Европској унији и земљама кандидатима за чланство у Унији да одговоре на тренутне и будуће технолошке и друштвене изазове. Са више од 24.000 европских стандарда, ова тела имају кључну улогу у подршци хармонизацији унутрашњег тржишта Европе. Један европски стандард који је у 34 државе чланице усвојен као идентичан олакшава учешће на јединственом тржишту и умањује бирократизацију. Овакав приступ  омогућава да стандарди пруже подршку приоритетима Европе побољшањем пословних резултата, смањењем трошкова и стварањем поверења потрошача.

 

CEN и CENELEC су идентификовали пет стратешких приоритета за које стандарди могу обезбедити ефикасну подршку при креирању европске политике у наредним годинама: хармонизовано јединствено тржиште, конкурентна европска индустрија спремна да буде предводник у међународној трговини, поверење у нове технологије, повећање иновација за Европу, циљеви одрживог развоја Агенде 2030 УН.

 

За више информација о Декларацији CEN-а и CENELEC-а, посетите веб-страницу www.standardsbuildtrust.eu.