Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7353

Пријавите се!
 

Руководство ИСС-а посетило инфоцентре у Нишу и Зајечару

У оквиру планираних обилазака новоотворених информационих центара за стандарде у шест градова Србије, руководство Института за стандардизацију Србије, заједно са колегама из Привредне коморе Србије, обишло је још два инфоцентра у регионалним привредним коморама у Нишу и Зајечару. Директор ИСС-а, Татјана Бојанић и руководилац Сектора за међународну сарадњу, информисање и издавачку делатност, Виолета Нешковић-Поповић, заједно са представницима ПКС-а, Душаном Стокићем и Мирјаном Миленковић, упознали су се овом приликом са функционисањем инфоцентара и сагледали могућности за проширење сарадње ИСС-а и ПКС-а и  увођење нових услуга.

 

У разговору са директором Регионалне привредне коморе Ниш, Александром Милићевићем, и координатором индустрије у Регионалној привредној комори Зајечар, Миланом Бадивуком, закључено је да су инфоцентри добро успостављени, запослени у коморама обучени за пружање ове нове услуге, али да привредници ових региона још увек нису довољно упознати са постојањем ових центара и могућношћу да у њима добију комплетне информације у вези са стандардима који су им неопходни, као и да у њима читају комплетне текстове стандарда. Због тога ће једна од важних активности ових центара, али и ИСС-а и ПКС-а, бити промоција новоотворених инфоцентара у Суботици, Новом Саду, Ваљеву, Крагујевцу, Зајечару и Нишу, који су почели са радом 1. јануара ове године.

 

Да подсетимо, ови инфоцентри су отворени у сарадњи ИСС-а, ПКС-а и ГИЗ-а како би јавност широм Србије имала прилику да се информише о најновијим издањима стандарда и стандардизацији уопште. До сада је овакав инфоцентар постојао само у згради ИСС-а, у Стевена Бракуса 2 у Београду.