Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7350

Пријавите се!
 

Уџбеник о стандардима и регулативи у рударству

На иницијативу професора Техничког факултета у Бору – Универзитета у Београду, др Миодрага Жикића и др Саше Стојадиновића, а у сарадњи са Институтом за стандардизацију Србије (ИСС), пре неколико дана је из штампе изашао уџбеник „Стандарди, законска регулатива и техничка документација у рударству”.

 

Поред тога што је реч о уџбенику који је значајан за студенте рударског инжењерства, он може бити од користи и стручњацима који раде на експлоатацији и одржавању рударских објеката, односно који раде у рударској индустрији. У уџбенику је најпре објашњен сам појам стандардизације, њени циљеви и развој, процес доношења и повлачења српских стандарда, затим законска регулатива (у најширем смислу, али и у вези са рударством у Републици Србији), а на крају и сви детаљи у вези са инвестиционо-техничком документацијом за извођење рударских радова.

 

У рецензији овог уџбеника учествовала је Татјана Бојанић, директор ИСС-а, а значајан допринос у његовој изради дао је и претходни директор ИСС-а, мр Иван Крстић.