Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7134

Пријавите се!
 

Сарадња чешког и српског тела за стандардизацију

У оквиру Чешког програма за развој сарадње под називом „Aid for Trade in Serbia – Project „Support for Improvement and Development of Serbian Quality Infrastructure“, 31. јануара је, у организацији Чешке канцеларије за стандарде, метрологију и испитивање (UNMZ) и Института за стандардизацију Србије, у просторијама Института одржан семинар за техничке секретаре комисија за стандарде и сродне документе ИСС-а.

 

Представници Чешке агенције за стандардизацију и UNMZ-а, Здена Слана, Стефан Кребс и Мирослав Хлоупек, учесницима семинара су говорили о искуствима у доношењу стандарда, како идентичних са међународним и европским, тако и изворних, затим о искуствима у вођењу секретаријата CEN/CENELEC, као и о обавезама које произилазе из тих активности, о критеријумима за успостављање приоритета приликом превођења стандарда, као и о активностима у погледу обавеза наведених у новој ЕУ легислативи у вези са заштитом података (GDPR).

 

Семинар је отворила Татјана Бојанић, директор Института за стандардизацију Србије, која је том приликом запосленима ИСС-а представила овај пројекат, изразивши задовољство због тога што он, како је истакла, доприноси јачању националне стандардизације.