Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7136

Пријавите се!
 

Успешан завршетак године

У присуству запослених, сарадника и пословних партнера, Институт за стандардизацију Србије је у петак, 21. децембра, свечано обележио успешан завршетак 2018. године. Поред остварених планова који су део обавеза проистеклих из пуноправног чланства у европским организацијама за стандардизацију CEN и CENELEC, Институт је у 2018. години забележио велике успехе на пољу ширења свести о стандардизацији и у едукацији заинтересоване јавности. Током ове године Институт је одржао рекордних 47 семинара, које су учесници високо оценили (4,89 од 5,00).

 

Такође, ове године је Институт први пут био домаћин састанка техничких комитета у области горива, као и ПР конференције у организацији CEN-а и CENELEC-а, којима је присуствовало готово стотину европских стручњака за те области. ИСС је био домаћин и састанка три радне групе Међународног електротехничког комитета у области осигурача, потом 48. пленарног заседања Европског поткомитета за црепове од глине, као и састанка радне групе CEN/TC 125/WG 1, Елементи за зидање.

 

- Институт се у току 2018. године трудио да буде присутан на свим местима на којима је могло да се говори о стандардизацији, о значају примене стандарда и њиховог утицаја на пословање. У неколико наврата су представници Министарства привреде и Института успешно сарађивали држећи заједничке семинаре на којима су  говорили о примени новог законодавства и њиховој вези са стандардима, што све омогућава бољи пласман наших производа на инострано тржиште – истакао је овом приликом в.д. помоћника министра привреде, Александар Старчевић, нагласивши да ће Министарство привреде и даље бити подршка Институту у његовом раду, а самим тим и подршка развоју целокупне заједнице.

 

Наводећи све најзначајније успехе Института, међу којима су и припрема неауторизованих превода еврокодова и нових збирки стандарда, в.д. директора ИСС-а Татјана Бојанић, као и руководиоци сектора ИСС-а, захвалили су се запосленима и сарадницима на изванредним резултатима у 2018. години и пожелели много успеха и у наредним годинама.