Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7216

Пријавите се!
 

Објављене нове електронске збирке

Институт за стандардизацију Србије је објавио две нове електронске збирке, које обједињују српске стандарде из две важне области: безбедности дечјих игралишта и заштите од атмосферског пражњења.

 

Електронска збирка „Опрема и потребна површина за дечја игралишта” садржи девет стандарда из серије SRPS EN 1176, као и стандард SRPS EN 1177:2018. Намењена је организацијама које се баве пројектовањем и изградњом дечјих игралишта и опреме за игралишта, инспекцијским органима, асоцијацијама потрошача, акредитованим лабораторијама за испитивање, контролним телима, дистрибутерима, као и другим заинтересованим странама. Збирка се може наручити у продавници Института по цени од 4.557,00 динара.

 

Електронска збирка „Заштита од атмосферског пражњења (тематска збирка српских стандарда и сродних докумената) – Део 2” садржи седам српских стандарда из серије стандарда EN 62561, који се односе на елементе инсталација за заштиту од атмосферског пражњења, са заједничким насловом „Компоненте система за заштиту од атмосферског пражњења (LPSC)”. Прва књига из ове области објављена је 2017. године, као штампана збирка. Обухвата основне стандарде за пројектовање, извођење и одржавање инсталација и система за заштиту од атмосферског пражњења. Ове збирке могу бити од користи пројектантима и извођачима радова, као и особама које врше проверавање и испитивање инсталација и система за заштиту од атмосферског пражњења. Могу се наручити у продавници Института и цена штампане збирке износи 4.926,00 динара, док цена нове, електронске збирке износи 3.819,00 динара.

 

Електронске збирке се налазе на линку: https://www.iss.rs/rs/other/other_product.php?is_package=1&button_id=138

 

На овај начин домаћим стручњацима су понуђени српски стандарди тематски обједињени на једном месту и по веома повољним условима.