Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7142

Пријавите се!
 

ИСС први пут домаћин састанка европских стручњака за гориво

Институт за стандардизацију Србије је 6. и 7. новембра био домаћин три састанка техничких радних тела CEN-а, и то: CEN/TC 19/WG 21, Спецификације за безоловни бензин, CEN/TC 19/WG 24, Спецификације за дестилатна горива и CEN/TC 441, Обележавање горива. Поред више од 50 експерата из Европе који су учествовали у раду ових техничких радних тела, састанцима су присуствовали и српски експерти из области горива, чланови националних комисија за стандарде.

 

Најактуелнија тема која се разматрала јесте управо обележавање горива према новом стандарду EN 16942 и његова имплементација. Стандардизација у области горива, а посебно квалитета горива, од посебног је значаја за привреду и јавност у Републици Србији, а ово је први пут да је Институт био домаћин састанака европских техничких радних тела из ове области.

 

Спонзори овог скупа, SGS, д.о.о., НИС а.д. и Југоинспрект Нови Сад, препознали су значај одржавања овог скупа у Републици Србији као могућност за размену добре праксе у имплементацији стандарда на националном нивоу и размену нових идеја међу експертима.