Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 6944

Пријавите се!
 

Објављена нова верзија стандарда ISO 50001

Ефикасно управљање енергијом помаже организацијама широм света да остваре веће уштеде, као и да допринесу заштити природних ресурса и смањењу глобалног загревања. Управо у овој области ISO је прошлог месеца објавио нову верзију стандарда ISO 50001, Системи менаџмента енергијом – Захтеви са упутством за коришћење.

 

У најновијој верзији овог међународног стандарда, који представља стратешки инструмент за ефикасније коришћење енергије за организације широм света, ажурирани су појмови и дефиниције и детаљније су објашњени поједини концепти енергетских перформанси. Такође, стандард је усклађен са захтевима стандарда других система менаџмента, чиме је олакшана интеграција са већ постојећим системима менаџмента у организацији. Већи нагласак је стављен на улогу највишег руководства, који је главни покретач промена и решавања проблема енергетске ефикасности.

 

Тренутно је у припреми нацрт српског стандарда SRPS ISO 50001 на српском језику, за који се очекује да до краја ове године буде усвојен и доступан заинтересованим странама.

 

Детаље о овом стандарду, као и начинима куповине, можете наћи на следећем линку https://bit.ly/2Mnr1cI.