Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 6776

Пријавите се!
 

China Communications Construction Company Ltd. (CCCC) у радној посети ИСС-у

На иницијативу China Communications Construction Company Limited (CCCC), у ИСС-у је 30.07.2018. године одржан састанак са представницима ове компаније. CCCC је једна од највећих кинеских компанија, која послује на територији Републике Србије више од 5 година, и то највише у области грађевинарства.

 

Тема састанка била је представљање националног система стандардизације у Србији, са освртом на правни оквир рада ИСС-а, његове законом утврђене делатности, као и активности на међународном и европском нивоу. С обзиром на делатност компаније CCCC, посебна пажња посвећена је српским стандардима из области грађевинарства.

 

Осим тога, представницима CCCC-a дате су практичне препоруке и смернице за лакшу идентификацију и претраживање српских стандарда на сајту ИСС-а, приказана је база која успоставља везе између националних прописа и српских стандарда на које се у прописима позива, пружене су информације о услугама које пружа Институт, као и могућност учествовања у раду комисија за стандарде у својству посматрача.