Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 6828

Пријавите се!
 

Велики успех студената Београдског универзитета на светском такмичењу

На најпрестижнијем архитектонском такмичењу Solar Decathlon Middle East - SDME („Соларни десетобој Блиски исток“) ове године први пут су учествовали представници Србије и остварили су изузетан успех, пласиравши се у његово финале. Задатак тимова из целог света на овом такмичењу је пројектовање и изградња енергетски ефикасних и самоодрживих објеката, који за своје функционисање користе искључиво енергију Сунца.
Пројекат под називом TwistBox настао је као резултат двогодишњег рада најбољих студената и професора са Архитектонског, Електротехничког, Машинског и Технолошког факултета.  Представља еколошку, дигитализовану породичну кућу, прилагођену пустињској клими и традиционалној арапској култури, с обзиром на то да се SDME 2018 одржава у Дубаију. 
TwistBox ће бити монтиран овог лета у Београду, а у новембру месецу пренет у Дубаи, где ће бити изложен у пустињи и оцењен од стране стручног жирија.
Пројекат TwistBox је званично подржан од стране Владе Републике Србије. Институт за стандардизацију Србије такође је препознао вредност и значај овог пројекта. Како би се обезбедила његова успешна коначна реализација, очекује се и подршка домаћих привредника. Зато позивамо сараднике Института да се придруже и да, уколико могу,  подрже рад ових талентованих будућих инжењера.
Детаљније прочитајте на сајту: http://twistbox.ac.rs/, а репортажу РТС-а о TwistBox-у можете погледати на линку https://www.youtube.com/watch?v=1q1hJw6CV2E.