Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 6828

Пријавите се!
 

Релевантни стандарди као подршка правилницима

Привредна комора Србије , у сарадњи са Министарством привреде РС, Немачком организацијом за међународну сарадњу (ГИЗ), Институтом за стандардизацију Србије и Развојном агенцијом Србије је 11. априла 2018. године у Крагујевцу, у просторијама Регионалне привредне коморе Крагујевац, организовала обуку за МСП под називом: Пласман производа на домаће и европско тржиште: Услови и процедуре доласка до Српског и CE знака усаглашености за машине, електричне и електронске уређаје.


Обуци је присуствовало око 40 учесника које су позвале Регионалне привредне коморе Крагујевца, Краљева, Ужица и Ваљева. Обука је била намењена пре свега произвођачима за домаће тржиште, извозницима и дистрибутерима машина, електричне и електронске опреме као и других производа који подлежу техничким прописима a који предвиђају постављање Српског или CE знака усаглашености. 


Представник Института за стандардизацију Србије је, привредницима који су присуствовали овом скупу, говорио о релевантним српским стандардима који служе као подршка српским правилницима, а у времену предвиђеном за дисусију одговорао на питања која су се односила на стандарде и стандардизацију.


Општа оцена одржане обуке је та да се она може сматрати веома успешном јер осим великог броја учесника који су присуствовали овом скупу, било је постављено доста питања привредника у вези примене српских правилника као и српских стандарда који служе као њихова подршка.