Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7009

Пријавите се!
 

Институт добитник националне награде за пословну изврсност

Фондација за културу квалитета и изврсност – FQCЕ у сарадњи са Привредном комором Србије и уз подршку Министарства привреде, данас је, поводом Светског дана квалитета, свечано доделила 23. националну награду за пословну изврсност „Оскар квалитета“. 


Институт за стандардизацију Србије се први пут ове године пријавио за учествовање на конкурсу за ову награду. Уз припрему обимне документације којом је доказивана испуњеност задатих критеријума, оцењивачки тим проверу на лицу места обавио је 16. октобра 2017. године. Награда коју је Институт добио у категорији организација из јавног сектора односи се на два критеријума: критеријум 4 – партнерство и ресурси и критеријум 5 – процеси, производи и услуге. 


Добитнике награде поздравио је г. Александар Старчевић, помоћник министра привреде, као и г. Милош Јелић, председник Стручног савета Фондације за културу квалитета и изврсност.


Национална награда за пословну изврсност „Оскар квалитета“ додељује се као независна и неутрална награда за врхунске резултате постигнуте на развоју и унапређењу организационе и пословне изврсности. Награду додељује жири састављен од представника државних, научних и стручних институција, на основу оцене оцењивачког тима бираног са листе регистрованих оцењивача за пословну изврсност по FQCE моделу изврсности, уз подршку државних институција и привредних асоцијација, које су у оквиру својих активности ангажоване на праћењу и подстицању унапређења квалитета.


Апсолутни победник у категорији јавног сектора је Научни институт за ветеринарство „Нови Сад”, а у категорији реалног сектора Нафтна индустрија Србије.