Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7411

Пријавите се!
 

Потписан споразум са Грађевинском техничком школом „Бранко Жежељ”

Укључивање младих стручњака у процесе стандардизације је велики изазов на глобалном нивоу. Одговор на питање о томе када је право време да се започне прича о стандардима је тешко дати, јер су мишљења о томе различита.

 

Корак напред у погледу развоја и промоције стандардизације у образовним институцијама Институт је учинио потписивањем првог споразума о сарадњи са једном средњошколском образовном установом. Наиме, споразумом који су данас потписали в. д. директора Татјана Бојанић и директор Грађевинске техничке школе „Бранко Жежељ” Александар Ракићевић утврђена је сарадња у организовању семинара и стручних скупова, предавања за ученике, промовисања српских и међународних стандарда, као и сарадња у вези са осталим питањима од заједничког интереса.

 

Циљ ове сарадње је да се ученицима омогући стицање знања о стандардима, процесима стандардизације и инфраструктури квалитета, што ће им користити у даљем професионалном развоју, а индиректно имати позитиван утицај на унапређење националне стандардизације.