Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7172

Пријавите се!
 

Наша стратегија

У сагласности са стратегијом Републике Србије, Институт за стандардизацију Србије интензивно ће радити на преузимању пре свега европских стандарда са циљем остваривања пуноправног чланства у европским организацијама за стандардизацију CEN и CENELEC, а затим на преузимању међународних и других националних стандарда за којима постоји интерес.

 
Преузимање европских и међународних стандарда на енглеском језику (или неком другом од званичних језика европских организација за стандардизацију) јесте могућност гарантована Законом о стандардизацији. Међутим, за кориснике би имплементација захтева стандарда знатно била олакшана уколико постоје преводи стандарда на српски језик. Наш стретешки циљ је што више српских стандарда насталих преузимањем европских и међународних стандарда на српском језику!
 
Улагањем у професионалну оспособљеност и компетентност стручњака у Институту и њихових сарадника обезбедићемо равноправно учешће у европској и међународној стандардизацији!
 
Повећавањем интересовања за учешће експерата, представника привреде, образовних институција, државних институција, потрошача у рад Института и његових техничких тела подизаћемо углед националне стандардизације и остварити наш циљ – водећа национална организација за стандардизацију у овом делу Европе.
 
Унапређење наше информативно-издавачке делатности омогућиће брже и квалитетније информисање наших корисника и наших чланова. Објављивање различитих публикација о стандардима и других промотивних материјала, тематских збирки стандарда, ширење свести о значају стандарда и стандардизације на националном нивоу организовањем стручних семинара и обука представљају активности којима ће се Институт интензивно посветити у наредном периоду.