COVID-19 – Важне информације о наставку пословања ИСС-а током ванредног стања
Да ли су вам стандарди потребни у вашем послу?
Да
Не
Понекад
Не знам
Укупан број гласова: 7542

Пријавите се!
 

Продаја стандарда и сродних докумената


Институт продаје српске стандарде и сродна документа према Одлуци о висини накнада за стандарде, сродне документе и друге публикације, као и о висини накнада за услуге које врши Институт за стандардизацију Србије у обављању послова у области стандардизације.

 

ИСС је склопио уговоре о продаји стандарда са следећим организацијама за стандардизацију: ISO, IEC, ETSI, BSI, DIN, GOST, ASTM International. Цене стандарда које су објавиле ове организације прописују оне саме, док ви добијате предрачун за наручене стандарде у динарској противвредности цене страног стандарда.

 

 Уколико желите да купите српске или стране стандарде преко нашег сајта, неопходно је да се региструјете, а затим наручите жељене стандарде. Од нас ћете добити предрачун за наручене стандарде. Након пријема потврде да сте уплатили износ са предрачуна, стандарди ће вам бити достављени у жељеном формату. Српски стандарди, међународни стандарди које су објавиле организације ISO и IEC, као и стандарди које је објавила организација ETSI могу се купити у папирној или електронској форми, док се стандарди које су објавиле организације ASTM International, BSI, DIN и GOST могу купити искључиво у папирној форми.

 

ПЛАЋАЊЕ ПЛАТНИМ КАРТИЦАМА ПРИЛИКОМ НАБАВКЕ СТАНДАРДА

Институт је увео услугу електронске куповине стандарда уз могућност безготовинског начина плаћања платним картицама. Наведена опција се може користити код онлајн наручивања стандарда, тако што се приликом избора метода плаћања, изабере опција  плаћање платном картицом.

 

Циљ увођења овог модела плаћања је куповина стандарда без одласка у банку/пошту и без чекања у реду. На тај начин кориснику је омогућено брже, лакше и једноставније преузимање стандарда у електронској верзији, односно постигнута је већа ефикасност у целокупном поступку куповине стандарда.

 

 

ПРАВО У ПРОДАВНИЦУ!