Da li su vam standardi potrebni u vasem poslu?
Da
Ne
Ponekad
Ne znam
Ukupan broj glasova: 2632

Prijavite se!
 


naSRPS EN 1787:2019

Faza: 40.20 - Почетак јавне расправе о нацрту српског стандарда
Početak: 2019-10-24
Kraj: 2019-12-24

Veza sa međunarodnim standardima
Ovaj standard je identičan sa: prEN 1787 CEN/TC 275

Naslov na srpskom jeziku

Prehrambeni proizvodi - Detekcija hrane tretirane zračenjem koja sadrži celulozu metodom ESR spektroskopije

Naslov na engleskom jeziku

Foodstuffs - Detection of irradiated food containing cellulose by ESR spectroscopy

Apstrakt na srpskom jeziku

Ovim evropskim standardom utvrđuje se metoda za detekciju hrane tretirane jonizacionim zračenjem koja sadrži celulozu, analiziranjem spektra elektronske spinalne resonance (ESR), takođe poznatog pod nazivom spektar hrane paramagnetne rezonance elektrona (EPR).

Apstrakt na engleskom jeziku

This European Standard specifies a method for the detection of foods containing cellulose which have been treated with ionizing radiation, by analysing the electron spin resonance (ESR) spectrum, also called electron paramagnetic resonance (EPR) spectrum, of the food. Interlaboratory studies have been successfully carried out with pistachio nut shells, paprika powder and fresh strawberries. However, it has been shown that false positive results can appear when analysing bleached nuts. For further information, see Clause 7 on limitations.

Komisija za standarde


ICS

Nema informacija.

Direktive