Da li su vam standardi potrebni u vasem poslu?
Da
Ne
Ponekad
Ne znam
Ukupan broj glasova: 2636

Prijavite se!
 

Srećna Nova godina i božićni praznici

 

Godina koja je na izmaku je za Institut za standardizaciju Srbije bila ispunjena brojnim značajnim aktivnostima u kojima smo, zajedno sa svima vama, učinili velike korake u promovisanju standardizacije i primene standarda, jer je to nešto što, na kraju, doprinosi bezbednosti i sigurnosti svih nas.


Počev od otvaranja infocentara za standarde u regionalnim privrednim komorama u šest gradova Srbije, preko intenzivnih edukativnih aktivnosti u saradnji sa Češkom kancelarijom za standarde, metrologiju i ispitivanje, tim bildinga kojim smo osnaživali zajednički duh našeg kolektiva, zatim seminara posvećenog bezbednosti u zdravstvu, do različitih radionica i obuka za visokoškolske ustanove i članove komisija za standarde ISS-a, standardizacija i standardi su bili tema brojnih događaja. Takođe, bili smo domaćini nekoliko zasedanja evropskih tehničkih komiteta, kao i nekoliko obuka za zaposlene u državnoj upravi čiji je cilj bio promovisanje standarda iz oblasti bezbednosti informacija, kao i menadžmenta rizikom i tehnika procene rizika. Potom je usledio i najvažniji događaj koji je i izazvao najveću pažnju javnosti – 85 godina standardizacije na ovim prostorima, koji je obeležen pod motom „Živeti kao sav normalan svet”. Ne manju pažnju izazvalo je i objavljivanje studije ISS-a o građevinskom sektoru u Srbiji, u saradnji sa češkim UNMZ-om, krajem oktobra. A za poslednje mesece ove godine Institut je pripremio tri nova seminara namenjena novim korisnicima.


Budući da su u svim ovim aktivnostima veliki podsticaj Institutu bili naši korisnici, poslovni saradnici i partneri, kraj godine je prilika da se svima vama zahvalimo za sve predloge, podršku, sugestije i celokupnu saradnju koju smo imali tokom 2019. godine. Istovremeno vam svima čestitamo predstojeće novogodišnje i božićne praznike, sa željom da vam 2020. godina postavi neke nove standarde i donese uspehe za pamćenje!