Da li su vam standardi potrebni u vasem poslu?
Da
Ne
Ponekad
Ne znam
Ukupan broj glasova: 2636

Prijavite se!
 

Akcija zaposlenih ISS-a za decu u Svratištu

 

U duhu predstojećih praznika, zaposleni Instituta za standardizaciju Srbije su se ove godine odrekli novogodišnje akcije međusobnog darivanja i umesto toga, opredelili se da poklone daruju onima kojima i to malo može biti mnogo. Ovog puta, zaposleni Instituta su želeli da svojim poklonima ulepšaju novogodišnje praznike deci i omladini u Svratištu na Zvezdari.

 

 

 

 

Desetak dana, koliko je trajala akcija u Institutu, zaposleni su donosili sve ono što je ovoj deci najpotrebnije – od tople odeće i obuće, školskog pribora, igračaka, sredstava za higijenu i kozmetike, do njima najomiljenijih slatkiša. A više od svega donosili su ljubav i duh zajedništva i brižljivo ih upakovali u sve te poklone. I baš u pravom trenutku, nekoliko dana pre podele paketića za decu koja su korisnici ove ustanove, sva prikupljena pomoć isporučena je danas na adresu na Zvezdari.

 

 

U ime svih zaposlenih Instituta, pomoć je uručilo nekoliko zaposlenih na čelu sa Violetom Nešković-Popović, rukovodiocem Sektora za međunarodnu saradnju, informisanje i izdavačku delatnost.

 

 

 

 

Inače, Svratište za decu i omladinu trenutno ima oko 300 korisnika – dece koja žive u jako teškim uslovima, rade na ulici, često nemaju priliku da se obrazuju i neretko su zanemarivani od strane porodice i najbližih. Na dve adrese Svratišta dnevno se, u proseku, zbrine oko 150 mališana. Ove godine Svratište sprema oko 500 paketića za svoje korisnike i drugu ugroženu decu i svaka pomoć im je dobrodošla.