Da li su vam standardi potrebni u vasem poslu?
Da
Ne
Ponekad
Ne znam
Ukupan broj glasova: 2647

Prijavite se!
 

Veliko interesovanje za EMC i LVD seminar u Nišu

Novi seminar o elektromagnetskoj kompatibilnosti i električnoj opremi niskog napona, u organizaciji Instituta za standardizaciju Srbije (ISS) i kompanije „Kvalitet a.d.”, koji je juče održan u prostorijama ove kompanije u Nišu, izazvao je veliko interesovanje stručne javnosti. Ovom seminaru je, naime, prisustvovalo gotovo 40 učesnika uglavnom iz gradova sa juga zemlje, ali i iz centralne Srbije i Vojvodine.

 

Seminar sa temom „Električna oprema niskog napona (LVD) i elektromagnetska kompatibilnost (EMC): Primena propisa i standarda (sa demonstracijom ispitivanja u laboratoriji)” bio je prilika da polaznici čuju iskustva iz višegodišnje primene Pravilnika i standarda iz oblasti LVD-a i EMC-a, koje su prezentovali Zoran Bakić, šef grupe u Sektoru za kvalitet i bezbednost proizvoda Ministarstva privrede i Dragan Vuksanović, rukovodilac Sektora za elektrotehničku standardizaciju i informacioni sistem ISS-a. Iz ugla imenovanog tela i tela za ocenjivanje usaglašenosti, iskustvo u primeni ova dva pravilnika preneo je Vladimir Vukašinović, direktor Kvaliteta a.d.

 

Posebno zanimljiv segment seminara bila je praktična demonstracija ispitivanja proizvoda u prostorijama akreditovane laboratorije koju su omogućili Zvonimir Vučković, vodeći inženjer Laboratorije za električne aparate za domaćinstvo i Vladan Radosavljević, vodeći inženjer Laboratorije za EMC, Kvalitet a.d.

 

Inače, prijave za ovaj seminar bile su popunjene već nedelju dana pre samog seminara, a ukoliko ste zainteresovani za ovaj seminar, program seminara možete pronaći na https://www.iss.rs/rs/pages/page_520.html i javiti se na edukacija-iss@iss.rs.