Da li su vam standardi potrebni u vasem poslu?
Da
Ne
Ponekad
Ne znam
Ukupan broj glasova: 2625

Prijavite se!
 

U Nišu održana obuka ISS-a o primeni evrokodova

Posle Beograda i Novog Sada, Institut za standardizaciju Srbije (ISS) danas i juče je, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Češkom kancelarijom za standarde, metrologiju i ispitivanje (UNMZ), organizovao u Regionalnoj privrednoj komori u Nišu dvodnevni seminar iz oblasti građevinarstva, sa temom: „Ključna pitanja primene i upotrebe evrokodova u oblasti betonskih i armirano-betonskih konstrukcija”.

 

Seminar je otvorio Radiša Knežević, rukovodilc Sektora za opšte oblasti standardizacije u ISS-u, a nakon toga je Miroslav Hlopek, zamenik predsednika UNMZ-a, predstavio Češki program za razvoj saradnje pod nazivom „Podrška unapređenju i razvoju sektora infrastrukture kvaliteta Srbije”, u okviru kojeg je seminar održan.

 

Cilj seminara je bio da polaznici prošire znanja o principima projektovanja prema Evrokodu 2, o čemu su govorili prof. Zoran Brujić, vandredni profesor Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, i Jelena Skoković, viši organizator za poslove standardizacije u ISS-u. Takođe, više od 30 učesnika imalo je priliku da čuje iskustva Republike Češke u primeni evrokodova, njihovom zakonodavstvu u oblasti građevinarstva, kao i razvoju druge generacije evrokodova, o čemu je govorila Jana Markova sa Instituta Klokner, češki ekspert.