Da li su vam standardi potrebni u vasem poslu?
Da
Ne
Ponekad
Ne znam
Ukupan broj glasova: 2624

Prijavite se!
 

Primena standarda u metrologiji

U organizaciji Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, od 25. do 27. oktobra u Beogradu je održan Seminar iz merno-akvizicionih sistema i Deveto otvoreno takmičenje u softverski dizajniranoj instrumentaciji. Seminaru koji je održan prvog dana u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu prisustvovalo je oko stotinu učesnika, među kojima su bili profesori i studenti tehničkih fakulteta iz zemlje i okruženja, kao i predstavnici elektroindustrije, a jedan od predavača bila je Snežana Lilić, organizator za poslove standardizacije u Odeljenju za elektrotehniku, telekomunikacije i informacione tehnologije u Institutu za standardizaciju Srbije.

 

Prezentacijom na temu „Implementacija standarda u metrologiji“, ona je upoznala prisutne sa osnovama standardizacije i metrologije i njihovom vezom, navodeći najvažnije standarde iz ove oblasti, a potom im je predstavila i sam Institut za standardizaciju Srbije, naše aktivnosti i pozvala ih da se uključe u proces standardizacije u Srbiji.

 

Ovaj seminar, inače, predstavlja jednu od aktivnosti međunarodnog Erazmus projekta "Innovative Teaching Approaches in development of Software Designed Instrumentation and its application in real-time systems - ITASDI", koji je nastao kao posledica takmičenja pokrenutog pre devet godina http://blsc.etf.rs/sr/ koje je vremenom dobilo međunarodni karakter.