Da li su vam standardi potrebni u vasem poslu?
Da
Ne
Ponekad
Ne znam
Ukupan broj glasova: 2641

Prijavite se!
 

Saradnja ISS-a i AZSTAND-a

Tatjana Bojanić, direktor Instituta za standardizaciju Srbije (ISS) i Namig Tagijev, generalni direktor Instituta za standardizaciju Azerbejdžana (AZSTAND), potpisali su 4. oktobra u prostorijama ISS-a u Beogradu Memorandum o razumevanju. Kako je predviđeno ovim memorandumom, nacionalna tela za standardizaciju Republike Srbije i Azerbejdžana u narednom periodu unaprediće saradnju u oblasti standardizacije i razmene stručnog znanja.

 

Potpisanim memorandumom je predviđeno da ova dva nacionalna tela razmenjuju informacije o planovima razvoja nacionalnih standarda i projekata, kataloga nacionalnih standarda, periodičnih publikacija i drugih dokumenata. Takođe, predstavnici tela za standardizaciju ove dve zemlje saglasili su se i u vezi sa razmenom znanja i iskustva iz oblasti ocenjivanja usaglašenosti, sertifikacije, kao i stručnih znanja, a u narednom periodu sarađivaće i na polju oganizacije zajedničkih seminara i obuka.

Istovremeno, u Institutu su tom prilikom i Aleksandar Cincar, direktor Instituta za standardizaciju Bosne i Hercegovine (ISBiH) i gospodin Tagijev, direktor Instituta za standardizaciju Azerbejdžana, potpisali memorandum o razumevanju između nacionalnih tela te dve zemlje.

Potom su direktorka ISS-a, gospođa Bojanić i direktor ISBiH-a, gospodin Cincar, potpisali ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji u oblasti ocenjivanja usaglašenosti između ova dva tela.