Da li su vam standardi potrebni u vasem poslu?
Da
Ne
Ponekad
Ne znam
Ukupan broj glasova: 2646

Prijavite se!
 

Seminar GDPR u zdravstvu

U saradnji sa  Centrom za analizu rizika i upravljanje krizama 20. juna 2019. godine uspešno je realizovan seminar na temu: „Usklađivanje zdravstvenih ustanova sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti i predviđene kazne u slučaju neprimenjivanja“. Na ovom seminaru učestvovalo je više od 30 polaznika iz različitih zdravstvenih ustanova iz cele zemlje – rukovodioci tih ustanova, kao i zaposleni koji će se baviti poslovima usklađivanja sa zakonskom regulativom u oblasti zaštite podataka o ličnosti.

 

Predavači su bili istaknuti eksperti koji se bave primenom propisa o zaštiti podataka o ličnosti, kao i funkcijom inspekcijskog nadzora u ovoj oblasti, a moderator seminara bio je prof. dr Zoran Keković sa Fakulteta Bezbednosti Univerziteta u Beogradu.

 

Na seminaru je bilo reči o normativnom aspektu zaštite podataka o ličnosti, faktičkom stanju u ovoj oblasti i izazovima koje donosi primena propisa u ovoj oblasti. Takođe je ukazano na  slučajeve kršenja zakonskih normi i regulative o zaštiti ličnih podataka u zdravstvu u našoj i drugim zemljama, a odgovoreno je i na pitanja polaznika vezana za  primenu propisa.