Da li su vam standardi potrebni u vasem poslu?
Da
Ne
Ponekad
Ne znam
Ukupan broj glasova: 2632

Prijavite se!
 

GDPR u zdravstvu i obrazovnim institucijama

Zaštita podataka o ličnosti predstavlja sve veći izazov, posebno nakon stupanja na snagu nove evropske regulative i novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti. U saradnji sa Centrom za analizu rizika i upravljanje krizama iz Beograda, Institut za standardizaciju Srbije organizuje dva seminara na temu zaštite podataka o ličnosti.

 

„Usklađivanje zdravstvenih ustanova sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti i predviđene kazne u slučaju neprimenjivanja zakona” naziv je seminara namenjenog rukovodećim strukturama u zdravstvenim ustanovama, stručnom kadru na poslovima usklađivanja sa zakonskom regulativom u oblasti zaštite podataka o ličnosti, kao i odgovornim licima i službama u Ministarstvu zdravlja RS. Termin održavanja je 20. jun 2019. godine. Svi detalji u vezi sa ovim seminarom nalaze se na sledećem linku: https://www.iss.rs/rs/pages/page_495.html.

 

Nedelju dana kasnije, 27. juna, održava se seminar „Usklađivanje obrazovnih ustanova sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti i predviđene kazne u slučaju neprimenjivanja zakona”. Namenjen je rukovodećim strukturama u obrazovnim ustanovama Republike Srbije, domovima učenika srednjih škola, stručnom kadru koji se bavi poslovima usklađivanja sa zakonskom regulativom u oblasti zaštite podataka o ličnosti, kao i odgovornim licima i službama u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS. Svi detalji u vezi sa ovim seminarom nalaze se na sledećem linku: https://www.iss.rs/rs/pages/page_496.html.

 

Na ovim seminarima će se govoriti o normativnom aspektu zaštite podataka o ličnosti, realnom stanju u zdravstvu, odnosno obrazovanju, te o izazovima koje donose novi propisi.