Da li su vam standardi potrebni u vasem poslu?
Da
Ne
Ponekad
Ne znam
Ukupan broj glasova: 2616

Prijavite se!
 

Međunarodna konferencija „Textile science and economy“

Na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu 20. maja je održana Deveta međunarodna konferencija sa temom: „Textile science and economy“, kojoj su prisustvovali Aleksandar Starčević, pomoćnik ministra privrede, Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina, brojne zvanice iz privrednog života zemlje i sveta, studenti, kao i predstavnici ISS-a, Tatjana Bojanić, direktor, i Jelena Božović, sekretar komisije Instituta KS F038, Tekstil.

 

U okviru ove konferencije predstavljeno je više od 20 radova u vezi sa najnovijim istraživanjima i dostignućima u oblasti tekstila, a za ovu priliku priređena je i modna revija koju su pripremili studenti smera za tekstil.

 

Inače, Institut za standardizaciju Srbije je dosadašnjim organizovanjem više obuka za studente različitih fakulteta i smerova pokazao svoje opredeljenje da buduće stručnjake za različite oblasti što ranije upoznaje sa standardima i standardizacijom, a ovo učešće je bila prilika da se unapredi već ostvarena saradnja sa ovim tehničkim fakultetom, jednim od brojnih sa kojima ISS sarađuje.