Da li su vam standardi potrebni u vasem poslu?
Da
Ne
Ponekad
Ne znam
Ukupan broj glasova: 2617

Prijavite se!
 

ISS domaćin evropskih eksperata za analizu vode

Nakon što je 2017. godine postao punopravni član evropskih organizacija za standardizaciju CEN i CENELEC, Institut sve češće postaje domaćin sastanaka evropskih eksperata u različitim oblastima. Tokom prošle godine u Institutu su uspešno održana tri zasedanja tehničkih radnih tela, sa više od stotinu učesnika iz Evrope, a Institut je od danas do četvrtka, 23. maja, domaćin još jednog zasedanja, ovog puta Tehničkog komiteta CEN/TC 230 „Analiza vode”.

 

Posle reči dobrodošlice koje je učesnicima poželeo Radiša Knežević, rukovodilac Sektora za opšte oblasti standardizacije u ISS-u, najpre je počelo zasedanje radne grupe CEN/TC 230/WG 2 (Koordinaciona grupa za biološke metode), kojem prisustvuje oko 20 eksperata, predstavnika nacionalnih tela za standardizaciju iz desetak evropskih zemalja, a planirana su još četiri sastanka radnih grupa WG 2, WG 21 (Invertebrati), WG 24 (Monitoring populacije riba) i WG 25 (Karakteristike vodnih tela), sa ukupno tridesetak učesnika.

 

Po završetku sastanaka ovih radnih grupa, u četvrtak će biti održano 35. plenarno zasedanje CEN/TC 230, čime će ovo trodnevno okupljanje stručnjaka iz oblasti analize vode biti i zvanično završeno.