COVID-19 – Važne informacije o nastavku poslovanja ISS-a tokom vanrednog stanja
Da li su vam standardi potrebni u vasem poslu?
Da
Ne
Ponekad
Ne znam
Ukupan broj glasova: 2655

Prijavite se!
 

Naša strategija

U saglasnosti sa strategijom Republike Srbije, Institut za standardizaciju Srbije intenzivno će raditi na preuzimanju pre svega evropskih standarda sa ciljem ostvarivanja punopravnog članstva u evropskim organizacijama za standardizaciju CEN i CENELEC, a zatim na preuzimanju međunarodnih i drugih nacionalnih standarda za kojima postoji interes.

 
Preuzimanje evropskih i međunarodnih standarda na engleskom jeziku (ili nekom drugom od zvaničnih jezika evropskih organizacija za standardizaciju) jeste mogućnost garantovana Zakonom o standardizaciji. Međutim, za korisnike bi implementacija zahteva standarda znatno bila olakšana ukoliko postoje prevodi standarda na srpski jezik. Naš streteški cilj je što više srpskih standarda nastalih preuzimanjem evropskih i međunarodnih standarda na srpskom jeziku!
 
Ulaganjem u profesionalnu osposobljenost i kompetentnost stručnjaka u Institutu i njihovih saradnika obezbedićemo ravnopravno učešće u evropskoj i međunarodnoj standardizaciji!
 
Povećavanjem interesovanja za učešće eksperata, predstavnika privrede, obrazovnih institucija, državnih institucija, potrošača u rad Instituta i njegovih tehničkih tela podizaćemo ugled nacionalne standardizacije i ostvariti naš cilj – vodeća nacionalna organizacija za standardizaciju u ovom delu Evrope.
 
Unapređenje naše informativno-izdavačke delatnosti omogućiće brže i kvalitetnije informisanje naših korisnika i naših članova. Objavljivanje različitih publikacija o standardima i drugih promotivnih materijala, tematskih zbirki standarda, širenje svesti o značaju standarda i standardizacije na nacionalnom nivou organizovanjem stručnih seminara i obuka predstavljaju aktivnosti kojima će se Institut intenzivno posvetiti u narednom periodu.