Do you use standards in your work?
Yes
No
Don't know
Total votes: 199
 


dnaSRPS EN ISO 12922:2018

Phase: 50.20 - Почетак поступка одобравања дефинитивног текста нацрта српског стандарда
Start: 2019-10-31
End: 2019-12-31

Lang: English
Pages: 18

Related international standards
This standard is identical to: FprEN ISO 12922 CEN/TC 19
This standard is identical to: ISO/FDIS 12922 ISO/TC 28/SC 4

Serbian title

Maziva, industrijska ulja i srodni proizvodi (klasa L) — Familija H (hidraulični sistemi) — Specifikacije za hidraulične fluide kategorija HFAE, HFAS, HFB, HFC,HFDR i HFDU

English title

Lubricants, industrial oils and related products (class L) - Family H (Hydraulic systems) - Specifications for hydraulic fluids in categories HFAE, HFAS, HFB, HFC, HFDR and HFDU (ISO/FDIS 12922:2019)

Serbian scope

Ovim standardom se utvrđuju najniži zahtevi za nekorišćene hidraulične fluide otporne na vatru i za manje zapaljive hidraulične fluide koji se primenjuju u hidrostatičkim i hidrodinamičkim sistemima za opštu primenu u industrijskim sistemima. On nije namenjen za upotrebu u vazduhoplovstvu ili za primenu u proizvodnji energije, gde se primenjuju drugačiji zahtevi. Pruža smernice za isporučioce i krajnje korisnike ovih manje opasnih fluida, kao i za proizvođače hidrauličnih uređaja u kojima se koriste. Od kategorija koje su obuhvaćene u ISO 6743-4, a kojima su klasifikovani različiti tipovi fluida koji se primenjuju u hidrauličnim sistemima, ovim standardom definisani su samo sledeći: HFAE, HFAS, HFB, HFC, HFDR i HFDU.

English scope

No information added.

Technical committees


ICSDirective

No information added.